Skip links

Česta pitanja

Olakšajte si početak rada

Pročitajte kako bi vam početak rada bio lakši a način funkcioniranja platforme jasniji.

Registriraj se i isprobaj

Mediion PRO je web i mobilna platforma u oblaku koja omogućava liječniku i terapeutu jednostavnu organizaciju poslovanja i povezivanje s pacijentima. Sustav u oblaku osigurava liječniku i terapeutu pristup vlastitoj virtualnoj ordinaciji bilo kada i bilo gdje uz pomoć računala ili mobitela povezanih na internet.

Mediion PRO možete koristiti kao platformu za:

 • Pružanje udaljenih konzultacija
 • Vođenje privatne kartoteke pacijenta

Mediion PRO mogu koristiti sve pravne osobe registrirane u Ministarstvu zdravstva RH koje pružaju privatne zdravstvene usluge u svakodnevnom radu ili van ugovorenog radnog vremena.

MEDIION PARTNERI

 • PZZ (ugovorni sadržaji primarne zdravstvene zaštite)
  • Privatna praksa
  • Privatna praksa u zakupu doma zdravlja
 • SKZZ (privatni i ugovorni sadržaji specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite)
  • Specijalističke ordinacije
  • Specijalističke ordinacije u zakupu doma zdravlja
  • Poliklinike
  • Trgovačka društva koja pružaju zdravstvene usluge
  • Specijalne bolnice

Svi licencirani liječnici i terapeuti imaju mogućnost postati Mediion partneri!

Preduvjet: liječnici  i terapeuti kao fizičke osobe moraju biti zaposleni part-time ili  za stalno kod pravne osobe (ustanova koja ima pravo pružati privatne zdravstvene usluge).

Svi liječnici koji su djelomično ili u potpunosti ugovoreni s HZZO-om imaju pravo na pružanje privatnih usluga van ugovorenog radnog vremena, bilo to u obliku udaljenih konzultacija ili pregleda u ordinaciji.

Uz Mediion PRO:

 • ostvarujete dodatnu zaradu putem on-line pisanih i tele konzultacija
 • možete samostalno organizirati privatne preglede u ordinaciji uz e-kalendar naručivanja
 • jednostavno vodite evidenciju kroz Mediion elektronički zdravstveni karton pacijenata
 • imate mogućnost razmjene i uvida u medicinsku dokumentaciju sa svojim pacijentom u svakom trenutku

Putem Mediion-a PRO imate mogućnost definiranja cijene usluge, određivanje dostupnosti na samoj platformi kroz dvosmjerni e-kalendar naručivanja i mogućnost pružanja konzultativnih/savjetodavnih usluga i pregleda sukladno sigurnosnim regulativama i standardima (GDPR). Liječnik direktno naplaćuje pruženu konzultaciju kroz Mediion PRO platformu te u konačnici generira pisani trag pacijentu u obliku povijesti bolesti. Pregled u ordinaciji liječnik može naplatiti putem platforme ili putem POS uređaja u ordinaciji ovisno o poslovnoj preferenciji pravne ustanove.

Uz pomoć Mediion-a PRO pruža Vam se mogućnost zamjene dosadašnje nezaštićene elektroničke komunikacije s pacijentima (e-mail, digitalne platforme, socijalne mreže, web stranice) i svakodnevno opterećenje telefonskim pozivima novim zaštićenim sustavom komunikacije (GDPR).

Administraciju i dosadašnje ručno organiziranje poslovanja možete preusmjerit na sigurnu i vrlo jednostavnu digitalnu platformu.

Kao licencirani liječnik imate dvije opcije kako postati Mediion PRO davatelj usluga:

 1. Započeti kroz ustanovu u kojoj radite
 2. Započeti kroz zaposlenje u liječničkoj ustanovi koja je korisnik Mediion PRO sustava

Kako bi liječnici bili u mogućnosti korisiti Mediion PRO platformu potrebno je ispuniti minimalne tehničke preduvjete. Za Mediion PRO web platformu potrebno je računalo sa aktualnim operativnim sustavom i kamerom za pružanje udaljenih telekonzultacija. Osim korištenja web platforme liječnicima na raspolaganju stoji i Mediion PRO mobilna aplikacija dostupna na Google Play ili App Storu.

Svakom novom korisniku Mediion PRO platforme dodijelit će se promotivni materijali za pacijente koji sadrže sve potrebne informacije o platformi s QR kodom za brzo i jednostavno preuzimanje aplikacije i registraciju korisnika. Promotivne materijale liječnik može odabrati sam u obliku plakata, letaka ili kartica za pacijente ovisno o vlastitim preferencijama. Sve informacije o sustavu pacijenti mogu saznati uz promotivne materijale u čekaonici, a za sva dodatna pitanja mogu posjetiti www.mediion.com.

Nakon uspješne registracije pacijenti traženog liječnika mogu pronaći uz pomoć Mediion mobilne aplikacije za pacijente kroz samo nekoliko klikova.

Postanite Mediion partner i unaprijedite Vaše poslovanje:

 • Registrirajte se
 • Definirajte svoju dostupnost
 • Potvrdite rezervaciju termina
 • Odradite konzultaciju ili pregled u ordinaciji
 • Generirajte povijest bolesti
 • Naplatite pruženu uslugu

Kako bi Vaša registracija bila što jednostavnija molimo Vas da slijedite upute niže.

 1. Unesite potrebne podatake u prazna polja (Vaše ime i prezime, e-mail, odabrana lozinka i Pristupni kod)
 2. Vaš dodijeljeni Pristupni kod dobivate na Vašu e-mail adresu
 3. ReCAPTCHA – potvrdite da niste robot
 4. Unesite naziv organizacije, grad, poštanski broj i adresu u prazna polja
 5. Prihvatite Politiku privatnosti i Uvjete korištenja
 6. Registrirajte se
 7. Potvrdite identitet verifikacijom putem e-maila (provjeriti neželjenu poštu)
 8. Vratite se na početnu web stranicu (mediion.com)
 9. Ulogirajte se u sustav
 10. Popunite detalje profila
  • Podaci ordinacije – obavezan upis
  • Podaci za naplatu – mogućnost naknadnog unosa
 11. Pričekajte da Vaš Mediion tim izvrši dodatnu identifikaciju radi Vaše sigurnosti te odobri umreženi rad u sustavu
 12. Započnite s radom!

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju na info@mediion.com.

Liječnik ima mogućnost dodati pacijenta u svoju kartoteku kroz Mediion PRO platformu jednostavnim unosom e-mail adrese pacijenta. U istom trenutku pacijent automatski zaprima pozivnicu sa svim potrebnim objašnjenjima u svoj poštanski sandučić elektroničke pošte. Nakon uspješne registracije pacijent jednostavnim i potpomognutim pretraživanjem pronalazi ciljanog liječnika ili ustanovu putem svoje web ili mobilne aplikacije. Isti se pacijent prikazuje u liječničkoj Mediion PRO kartoteci pacijenta.

Pisana i telekonzultacija poslužit će Vam za inicijalnu procjenu stanja i simptoma, savjetovanje pacijenata, a u nekim slučajevima i za postavljanje dijagnoze i propisivanje terapije, bez potrebe za fizičkim dolaskom pacijenta u ordinaciju.

Pisana konzultacija

Pacijent šalje liječniku tekstualni upit i priloženu dokumentaciju potrebnu za dobivanje odgovarajuće zdravstvene konzultacije. Nakon poslanog upita pacijentu je onemogućeno slanje dodatnih poruka sve do trenutka liječnikovog preuzimanja zaprimljenog upita u obradu. Liječnik na svojoj Mediion PRO mobilnoj i web aplikaciji zaprima obavijesti o novom upitu pacijenta na temelju kojeg donosi odluku preuzima li zahtjev pacijenta u obradu ili ga odbija.

Ukoliko je pacijentov upit nejasan ili nepotpun liječnik uvijek može započeti tekstualnu raspravu u kojoj se pacijentu omogući slanje poruka, a liječnik neopterećeno može utvrditi precizniju anamnezu pacijenta prije donošenja odluke o daljnjoj obradi ili odbijanju.

Kad liječnik preuzme pacijentov upit u obradu Mediion PRO sustav pruža mu mogućnost paralelne komunikacije s pacijentom i kreiranja povijesti bolesti koja se jednim klikom liječnika trenutno generira u OMP (osobni medicinski pretinac) pacijenta unutar njegove Mediion aplikacije.

Liječnik samostalno donosi odluku o završetku konzultacije i naplati iste. Preduvjet završetka pisane konzultacije je kreiranje povijesti bolesti ili savjet u obliku tekstualne poruke, ovisno o vrsti slučaja.

 

Telekonzultacija

Pacijent šalje liječniku tekstualni upit uz koji prilaže svu potrebnu dokumentaciju i odabire jedan od ponuđenih termina koje je liječnik ranije predefinirao po vlastitom izboru.

Liječnik na svojoj Mediion PRO mobilnoj i web aplikaciji zaprima obavijesti o novom upitu pacijenta na temelju kojeg donosi odluku preuzima li zahtjev pacijenta u obradu ili ga odbija.

Za razliku od pisane konzultacije, pacijent i liječnik imaju mogućnost otvoreno komunicirati putem tekstualnih poruka od trenutka slanja pacijentovog upita, za vrijeme trajanja video poziva, sve do završetka telekonzultacije. Od slanja upita pa sve do završetka telekonzultacije i nakon završetka, pacijent i liječnik imaju uvid u sve izmijenjene tekstualne poruke, dokumente, podatke o naplati i statuse telekonzultacije unutar detalja termina na Mediion web i mobilnoj aplikaciji.

Kad liječnik preuzme pacijentov upit u obradu Mediion PRO sustav pruža mu mogućnost paralelne komunikacije s pacijentom (video i tekstualne) i kreiranja povijesti bolesti koja se jednim klikom liječnika trenutno generira u OMP (osobni medicinski pretinac) pacijenta unutar njegove Mediion aplikacije.Liječnik samostalno donosi odluku o završetku konzultacije i naplati iste. Ukoliko liječnik ne nazove pacijenta na video poziv unutar 15 minuta od početka zakazanog termina telekonzultacija se prekida i ne naplaćuje.

Kroz Mediion PRO administraciju imate mogućnost definiranja postavki pregleda u vidu trajanja i naplate svih usluga za koje je liječnik dostupan. Liječnik ili administrator mogu odrediti prosječno trajanje termina pregleda ili konzultacija po vlastitom odabiru što rezultira automatskom prilagodbom kalendara na odabrane vremenske slotove.

Svoju dostupnost liječnik definira kroz Mediion PRO dvosmjerni e-kalendar naručivanja. Kalendar je jednostavan za korištenje te je prilagođen jednom ili većem broju liječnika, ovisno o tipu ustanove. Također, kalendar je fleksibilan i nudi mogućnost pregleda po danu, tjednu ili mjesecu za lakšu organizaciju poslovanja. Liječnik ili administrator ustanove mogu jednim potezom na kalendaru odrediti dostupne termine koji se u konačnici prikazuju pacijentu u njegovoj aplikaciji prilikom odabira traženog liječnika.

Primjer: ukoliko liječnik u postavkama pregleda odabere da je prosječno vrijeme trajanja termina 20 minuta, svi slotovi u kalendaru rasčlanjuju se na 20 minuta trajanja termina. Isti su termini u konačnici ponuđeni pacijentu prilikom odabira usluge kod traženog liječnika. Bez obzira na predefinirano trajanje termina na kalendaru, prilikom pregleda ili konzultacije samo trajanje dogovorenog termina nije vremenski ograničeno na 20min nego na slobodnu volju i odabir liječnika. Prilagodba slotova isključivo je moguća prije rezervacije prvih termina!

Liječnik ima mogućnost samostalno inicirati rezervaciju termina pregleda kroz kalendar naručivanja. Prilikom rezervacije termina liječnik odabire pacijenta iz Mediion PRO kartoteke, unosi razlog posjete te odabire tip usluge. Liječnik može i prihvatiti ponuđeni termin za samog pacijenta ukoliko su imali prijašnji dogovor. U tom slučaju pacijentu dolazi obavijest o rezervaciji termina putem obavijesti u njegovoj Mediion aplikaciji i putem e-maila.

Ukoliko pacijent nije korisnik Mediion-a liječnik i dalje može rezervirati termin za njega, međutim nije u mogućnosti preuzeti ga u obradu!

Privatni liječnici Mediion PRO mogu koristiti neograničeno u bilo koje doba dana ili tjedna.

Svi liječnici koji su djelomično ili u potpunosti ugovoreni s HZZO-om imaju pravo na pružanje privatnih usluga isključivo van ugovorenog radnog vremena, bilo to u obliku udaljenih konzultacija ili pregleda u ordinaciji.

MEDIION automatski i sigurno pohranjuje i čuva svu medicinsku dokumentaciju na jednom mjestu te pruža najviši stupanj zaštite i Vama i privatnosti Vaših pacijenata sukladno svim važećim standardima i propisima (GDPR).

Liječnik može zaprimati, slati i razmjenjivati dokumentaciju uvijek uz pristanak pacijenta, sigurnim i verificiranim putem, bez opasnosti od kibernetičkih napada i krađa.

Sva medicinska dokumentacija pacijenta sprema se u OMP (osobni medicinski pretinac), a liječnik joj pristupa putem elektroničkog kartona pacijenta.

Samostalno definirajte cijenu usluga kao voditelj djelatnosti ili administrator ustanove. Kroz Mediion PRO administraciju imate mogućnost definiranja postavki pregleda u vidu trajanja i naplate svih usluga za koje je liječnik dostupan. Liječnik ili administrator mogu samostalno odrediti cijenu pojedine usluge:

 • Pisane konzultacije
 • Telekonzultacije
 • Pregled u ordinaciji

Također, postoji mogućnost definiranja besplatnog pružanja usluge za sve navedene tipove usluga.

Zdravstvena usluga koju liječnik pruža pacijentu naplaćuje se na kraju konzultacije/pregleda. Na ovaj način Mediion PRO omogućava liječniku odabir hoće li naplatiti uslugu ili neće jer će ju označiti kao pregled iz usluge. Na ovaj način liječnik ima mogućnost slobodnog odabira sukladno realnim poslovnim situacijama.

Sve usluge koje pružate preko Mediion PRO platforme omogućavaju kreiranje pdf dokumenta povijesti bolesti i ostalih parametara koji se automatski spremaju u elektronički karton pacijenta. Ukoliko kao ugovorena ustanova koristite licencirano programsko rješenje sve dokumente iz Mediion PRO platforme možete porebaciti u drugi sustav uploadom istih pdf dokumenata.

Uz Mediion PRO mobilnu aplikaciju liječnik ima mogućnost bilo kad i bilo gdje pratiti sve buduće i prošle zdravstvene akcije. Aktivno praćenje je moguće uz automatizirane obavijesti i poodsjetnike na mobilnoj aplikaciji. Možete pružati brze pisane konzultacije i pratiti statuse termina te neometano komunicirati i razmjenjivati dokumente sa pacijentima.

Preuzmite MEDIION PRO aplikaciju

Google Play App Store
Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Više o kolačićima možete pročitati u Politici o kolačićima.